Wat biedt buitenzonwering nog meer dan alleen het weren van de zon?

Zonwering, een breed begrip. Laten we eerst een aantal verschillende opties doornemen: 

  • Tuinkamers
  • Terrasoverkappingen
  • Gevelsystemen (vouwschuifluiken, schuifpanelen en vouwhefluiken)

Al deze opties hebben 1 ding gemeen, namelijk: het zijn allemaal soorten buitenzonwering.

Nu zag je het al in de titel, het doet ook meer dan alleen het weren van zonlicht!

We hebben de mooiste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Energie-efficiënte investering en een toevoeging op de vastgoedwaarde

Zonwering heeft invloed op de waarde van een woning op verschillende manieren. Niet alleen reguleert het de temperatuur en beschermt het het interieur, maar het voegt ook stijlvolle waarde toe.

Goed ontworpen zonwering verbetert het uiterlijk van een huis en benadrukt de architectuur, waardoor het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Bovendien, in een markt die duurzaamheid waardeert, kan milieuvriendelijke zonwering die aantrekkingskracht vergroten en de waarde verhogen. Het is dus niet alleen praktisch, maar het kan je huis ook mooier maken en de waarde ervan vergroten.

Bovendien draagt het bij aan energie-efficiëntie door het verminderen van de noodzaak voor intensief gebruik van verwarming en koeling. We praten dus over een lagere energierekening!

Comfort & Gezondheid

Zonwering is meer dan alleen praktisch; het bevordert een gezonde leefomgeving. Door bescherming tegen    UV-straling vermindert het risico op huidaandoeningen. Het reguleren van de binnentemperatuur zorgt voor comfort en voorkomt gezondheidsproblemen door hitte.

In de slaapkamer verbetert zonwering de slaapkwaliteit. Het voorkomt verblinding, vermindert stress en creëert een positieve emotionele omgeving. Kortom, zonwering speelt zeker mee voor een gezond en comfortabel thuis.

 

Bescherming van interieur

Buitenzonwering dient ook als een beschermend schild voor het interieur van jouw woning. Door slim het zonlicht te weren, beschermt het tegen verkleuring van meubels en behoudt het de kwaliteit van materialen zoals hout en stof.

Deze eenvoudige toevoeging voorkomt ook hitteophoping, wat belangrijk is om elektronica en kunstwerken te beschermen. Niet te vergeten voegt het een vleugje privacy toe, waardoor een comfortabele en goed onderhouden leefomgeving ontstaat.

Hopelijk heeft deze informatie je een beetje verder geholpen, wij geven je ook graag persoonlijk advies voor jouw situatie. Vraag vrijblijvend een offerte op, of plan een afspraak in met onze specialisten in de showroom. Liever eerst nog digitaal rondkijken? Vraag onze digitale brochure aan.

 
Wil je meer weten?
Kom dan eens langs in onze showroom!
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

Gratis brochure
mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.