Wat kost een maatwerk lamellen overkapping?

Terras met lamellen

Een terrasoverkapping is een echte aanwinst voor je tuin en met een lamellen overkapping kun je de zon volledig weren van je terras. Omdat elk huis zijn unieke kanten heeft, is een maatwerk terrasoverkapping vaak de mooiste en meest kwalitatieve keuze. Voor maatwerk is er echter geen vaste prijsindicatie, dus als je je aan het oriënteren bent is het lastig in te schatten wat voor prijzen je kunt verwachten. Vraag een offerte aan om erachter te komen wat een overkapping in jouw situatie zou kosten.

Om je meer inzicht te geven hebben we een overzicht gemaakt van wat een maatwerk lamellen overkapping kan kosten en welke onderdelen invloed hebben op de prijs. Ook hebben we een aantal terrasoverkappingen en complete tuinkamers uitgewerkt, waar we een prijsindicatie bij geven. Als je dus meer wilt weten over de kosten van een maatwerk lamellen overkapping kunnen we zeker aanbevelen om door te lezen.

 

Maatwerk terrasoverkappingen hebben geen vaste prijs

Maatwerk terrasoverkappingen worden in overleg met jou op maat gemaakt. Dit betekent dat er geen vaste prijzen zijn te geven aan maatwerk terrasoverkappingen. De prijs van een maatwerk terrasoverkapping is namelijk afhankelijk van het type terrasoverkapping dat je wilt, het formaat van de terrasoverkapping en je woonsituatie. Hoewel we geen vaste prijzen hanteren, hebben we wel een prijsindicatie voor een aantal modellen.

 

Wat heeft invloed op de kosten?

Zoals gezegd zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. Het formaat van de terrasoverkapping, de techniek van de lamellen en de verdere opties hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden lopen we de opties even langs.

 

Formaat en vorm van je lamellen overkapping

Het formaat van je maatwerk lamellen overkapping heeft uiteraard invloed op de uiteindelijke prijs. Een lamellen overkapping heeft een hogere instapprijs dan een overkapping met een dak van doek. Dit komt voornamelijk doordat er meer aluminium wordt gebruikt. Doordat de motoriek van lamellen terrasoverkapping modulair te koppelen is, is het mogelijk hele grote afmetingen te realiseren. Als een terrasoverkapping dermate groot wordt dat er een zwaardere motor nodig is, zal de prijs wel sneller stijgen.

 
Uitschuifbare of draaibare lamellen

Bij lamellen terrasoverkappingen kun je kiezen voor draaibare of uitschuifbare lamellen. Draaibare lamellen kunnen alleen open en dicht worden gedraaid. Uitschuifbare lamellen kunnen ook worden weggeschoven, met een compleet open dak als resultaat.

Tuinkamer lamellen

 

Wel of geen isolatie

Het isoleren van de lamellen brengt vele voordelen met zich mee. Naast dat geïsoleerde lamellen de temperatuur onder de overkapping vast kunnen houden, zorgt het ook voor minder geluid onder je terrasoverkapping. Het geluid van tikkende regen wordt sterk verminderd, waardoor het nog comfortabeler is onder je terrasoverkapping. Isolatie voor lamellen wordt tegen een meerprijs geleverd. Het formaat van je terrasoverkapping heeft natuurlijk invloed op de uiteindelijke meerprijs.

 

Screens of glazen wanden

Om je lamellen overkapping helemaal af te maken zijn er screens, glazen schuifwanden en schuif- of vouwluiken. Hiermee kun je de overkapping volledig afsluiten van de rest van de tuin en is het terras als extensie van de kamer te gebruiken. Screens weren de zon van je terras en belemmeren het zicht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat het op je terras lekker koel is en je genieten kunt van je privacy. Ook kunnen screens vrijwel onzichtbaar worden weggeborgen. Een nadeel is wel dat het zicht naar buiten ook deels belemmerd is en dat screens de wind niet helemaal weren.

Glazen schuifwanden hebben een luxueuze uitstraling en weren de wind volledig, waardoor ook de temperatuur op koudere dagen aangenaam blijft. Daarnaast houd je nog vol zicht op je tuin. De schuifwanden zijn echter niet volledig uit het zicht als ze open staan en de zon kan je terras nog wel opwarmen. Doorgaans zijn glazen schuifwanden ook prijziger dan screens.

Schuif- en vouwluiken geven je overkapping een karakteristieke uitstraling. Onze luxueuze luiken kunnen je lamellen overkapping volledig afsluiten van de rest van de tuin. Hierdoor wordt zon, wind, regen en hitte of kou optimaal geweerd. Schuif- of vouwluik maken van je overkapping een échte extensie van uw woning. 

 
Verwarming en verlichting

Om het hele jaar door te kunnen genieten van je terrasoverkapping kunnen wij deze voor een meerprijs ook voorzien van verwarming en verlichting. Hierdoor kun je in de koudere maanden en als het donker wordt nog heerlijk onder je overkapping zitten. Rondom in de goot kan een LED-strip worden geplaatst die je overkapping sfeervol belicht. Voor verwarming in je terrasoverkapping maken wij gebruik van de topproducten van Solamagic en Heatscope.

Tuinkamer met lamellen dicht

Montage

De montage van onze overkappingen doen wij zelf bij je thuis. De staanders van de overkapping worden altijd in beton vastgezet, want ook je overkapping moet staan als een huis! Op de overkapping plaatsen we ook altijd een afvoer die het water van de lamellen opvangt en doorstuurt naar de staanders. 

 

Kosten maatwerk lamellen terrasoverkapping of tuinkamer

Voor onze maatwerk terrasoverkappingen met lamellen dak bieden we twee opties aan. Bij de ene optie zijn er bepaalde gedeelten open en bij de andere is de overkapping rondom helemaal afgesloten. We spreken dan van een tuinkamer met lamellen. Om je alvast een beeld te geven van de prijzen hebben we prijsindicaties gemaakt voor de verschillende modellen.


Maatwerk overkapping met lamellen

Alle prijzen zijn inclusief montage en btw.
Prijsindicatie: vanaf €12.500,-

 

Maatwerk tuinkamer met lamellen

Alle prijzen zijn inclusief montage en btw.
Prijsindicatie: vanaf €28.500


Jouw maatwerk lamellen overkapping of tuinkamer van Artino

Wil je een maatwerk lamellen overkapping of tuinkamer voor je terras? Dan kunnen wij je verder helpen. Omdat wij een eigen engineeringsteam hebben, kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom ben je welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

 

Wil je meer weten?
Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan.
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.