Overkapping voor horeca: hoe je een aantrekkelijk terras creëert voor je gasten

Een goed ontworpen terras is voor veel horecaondernemers een belangrijk onderdeel van hun bedrijf. Het biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van lekker eten, drinken en gezelschap in de buitenlucht. Een belangrijk element voor het creëren van een comfortabele en uitnodigende terraservaring is een terrasoverkapping. In deze blog bespreken we hoe een overkapping een cruciale rol kan spelen in het creëren van een aantrekkelijk terras voor je gasten.

Bescherming tegen regen of sterke zon

Of het nu gaat om fel zonlicht, lichte regen of een frisse bries, het weer kan een grote invloed hebben op de ervaring van je gasten op het terras. Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen de elementen en zorgt ervoor dat gasten comfortabel kunnen genieten van hun maaltijd of drankje, ongeacht de weersomstandigheden. 

Creëren van sfeer

Door te kiezen voor een terrasoverkapping die past bij de stijl en uitstraling van je restaurant, cafetaria of hotel, kun je een knusse sfeer creëren op het terras. Of je nu kiest voor een overkapping met beweegbaar doek of lamellen, een overkapping is een belangrijk element dat de hele uitstraling van je terras versterkt. Door spotjes of LED-strips mee te nemen in het maatwerk komt er op het terras een sfeer waar mensen voor komen!

DSC_0074

Flexibiliteit in gebruik

Een van de voordelen van een Artino overkapping voor horecaterrassen is de flexibiliteit in gebruik. Deze kunnen namelijk eenvoudig worden geopend of gesloten met afstandsbediening, waardoor je de mogelijkheid hebt om de mate van schaduw aan te passen aan de behoeften van je gasten op verschillende momenten van de dag. Bij schuifbaar dak is het mogelijk om dak halverwege te zetten zodat je gasten deels in de zon zitten en deels in de schaduw. Eventueel uit te breiden met regensensor, zodat alles automatisch gaat

Verlenging van het seizoen

Met de juiste zonwering kun je het terrasseizoen verlengen en je gasten het hele jaar door buiten laten genieten. Door het toevoegen van terrasverwarming of zijpanelen kun je zelfs in koudere maanden een zitplek op het terras aanbieden, wat voor meer omzet in ook deze maanden zorgt. Een comforabel 4 seizoenterras binnen handbereik!

Marketing en branding

Zonwering biedt ook een unieke mogelijkheid voor marketing en branding. Door het toevoegen van bedrijfslogo's of kleuren aan je zonwering, kun je de merkidentiteit van je horecagelegenheid versterken en een blijvende indruk achterlaten bij gasten en voorbijgangers. Hieronder een voorbeeld:

Afbeelding1-3

Conclusie

Terrasoverkappingen zijn een belangrijk element voor horecaterrassen, waardoor gasten kunnen genieten van een comfortabele en aangename buitenervaring. Door te investeren in hoogwaardige terrasoverkappingen die passen bij de stijl en behoeften van je horecagelegenheid, kun je een onvergetelijke terraservaring creëren die gasten keer op keer terug laat komen.

Vraag een offerte aan om erachter te komen wat de beste optie voor jouw terras zou zijn.

In onze showroom ben je welkom voor advies en inspiratie. Maak een afspraak en kom gezellig langs

IMG_8947-2

Wil je meer weten?
Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan.
Offerte aanvragen
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

Gratis brochure
mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.