Wat is de beste overkapping voor je terras?

Een terrasoverkapping is een heerlijke toevoeging aan iedere tuin! Met een terrasoverkapping kun je heerlijk in de schaduw en verkoeling zitten, zelfs op de warmste dagen. Met een maatwerk terrasoverkapping waar het dak van open kan, heb je zelfs de vrijheid om zelf te kiezen of je in de zon zit of in de schaduw!

Bij een maatwerk terrasoverkappingen zijn er veel mogelijkheden. Uiteraard is dat fijn, want dat betekent dat je een terrasoverkapping kunt samenstellen die helemaal past bij je wensen en situatie. Het betekent echter ook dat het ontwerpen of uitkiezen van een terrasoverkapping moeilijker kan zijn. Om je te helpen bij dit proces leggen we graag uit welke overkapping het beste past bij jou en je situatie.

 
Tuinkamer met doek dicht
 

Wat is de beste overkapping voor mijn tuin?

Door de vele verschillende opties is het niet mogelijk om een specifieke terrasoverkapping de eerzame titel ‘beste overkapping’ te geven. De reden dat er zoveel opties zijn heeft alles te maken met het feit dat iedereen wat anders van zijn of haar terrasoverkapping vraagt. Daarnaast verschilt het ook per tuin wat voor soort terrasoverkapping het beste past. Meetwerk en maatwerk kun je aan ons overlaten en wij helpen je graag verder bij het samenstellen van uw ideale terrasoverkapping. We lopen daarom de belangrijkste opties even langs.

 
 
Rockanje project
 
 

Een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek

Met een uitschuifbaar doek in uw terrasoverkapping kies je er zelf voor of je in de zon wilt zitten of niet. Het doek weert de zon op je terras, maar laat nog wel licht door. Dit zorgt ervoor dat het overdag niet te donker wordt op je terras. Door middel van een automatisch systeem kun je het doek in of uitschuiven, met een druk op de knop is het al geregeld. Het doek wat wij hiervoor gebruiken is bestand tegen regen en sneeuw en kan dus het hele jaar door gebruikt worden. Water wordt via het doek naar de goten geleid en netjes via de palen van de overkapping afgevoerd.

De voordelen van een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek

  • Het doek zorgt ervoor dat het terras lekker koel blijft
  • Licht komt deels nog door het doek waardoor het niet donker is op je terras
  • Regen wordt via het doek naar de goten geleid
  • Een uitschuifbaar doek is een voordeliger dan bijvoorbeeld lamellen
  • Met een overkapping aan de gevel blijft het huis ook koeler
 rockanje project
 
 
 

Een lamellen terrasoverkapping

Een lamellendak maakt van je terrasoverkapping een ware extensie van je woning. Lamellen weren het zonlicht volledig en hebben ook een goede isolerende werking. Er zijn zelfs extra isolerende lamellen die de temperatuur nog beter vasthouden en ook geluiden van bijvoorbeeld regen sterk verminderen. Lamellen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en zijn dus mooi af te stemmen met het uiterlijk van je woning. Voor onze terrasoverkappingen bieden wij zowel draaibare als uitschuifbare lamellen aan.

De voordelen van een lamellen terrasoverkapping

  • Lamellen weren zonlicht volledig
  • Lamellen met extra isolatie weren kou en geluid
  • Verkrijgbaar in een draaibare en uitschuifbare variant
  • Met een overkapping aan de gevel blijft het huis ook koeler
 Overkapping lamellen detail
 

Een terrasoverkapping met draaibare lamellen

Met een terrasoverkapping met draaibare lamellen regel je de mate van zon op je terras door de stand van de lamellen aan te passen. Draai je de lamellen volledige open, dan kun je heerlijk genieten van de zon. Is de zon te fel, dan kun je de lamellen deels of volledig dicht draaien. 

Het grote voordeel van draaibare lamellen is dat je kunt controleren hoeveel zon er op uw terras komt. Ook als de lamellen deels openstaan kun je genieten van de schaduw, zonder teveel licht te verliezen. Daarnaast zijn draaibare lamellen voordeliger dan de uitschuifbare variant. Een nadeel is wel dat de lamellen niet volledig uit het zicht onttrokken kunnen worden, ook als ze volledige open staan zijn ze nog zichtbaar.

 
 Overkapping lamellen open
 

Een terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen

Een terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen biedt je de vrijheid om in de volle zon of in complete schaduw te zitten. De lamellen kunnen automatisch weg worden geschoven met een druk op de knop. Wil je een deel van het terras in de schaduw en een deel in de zon? Geen probleem. De lamellen kunnen zo ver uitgeschoven worden als je wilt. Dit maakt dat een terrasoverkapping met uitschuifbare lamellen die ideale extensie is van je huis. 

Extra opties voor uw terrasoverkapping

Naast de verschillende soorten daken zijn er ook nog andere opties waar je uit kunt kiezen voor je terrasoverkapping. Wil je de overkapping eenvoudig kunnen afsluiten van de rest van de tuin? Dan zijn ritsscreens of glazen schuifwanden een mooie optie. Met ritsscreens weer je de zon die vanuit de zijkanten onder de overkapping kan komen en houd je ook wind en regen tegen. Met glazen schuifwanden kun je het terras volledig weren van wind en regen en behoud je het zicht naar je tuin. Ook hebben glazen schuifwanden een goede isolerende werking, waardoor de temperatuur onder overkapping behouden blijft.

Later op de avond verdwijnt de zon en wordt het kouder en donker, voor veel mensen vaak het teken om naar binnen te gaan. Dat vinden wij zonde! Bij onze overkappingen kun je daarom verwarming en verlichting laten inbouwen. Hierdoor geniet je de hele dag door, zelfs het hele jaar door, van je overkapping.

 Tuinkamer met lamellen dicht
 
 

Ik wil een vrijstaande overkapping, waar kan ik die het beste plaatsen?

Vaak wordt een terrasoverkapping aan de gevel van je woning geplaatst. Het terras bevindt zich bij de meeste huizen namelijk bij de achterdeur. Als je een comfortabele zithoek wilt creëren die los staat van de woning is een vrijstaande overkapping natuurlijk een mooie optie. De ideale plaats van een vrijstaande terrasoverkapping is afhankelijk van je tuin en je wensen. Het belangrijkste is om te bepalen waar je graag een zithoek wilt creëren in je tuin. Een terrasoverkapping kan namelijk op vrijwel elke plek in de tuin geplaatst worden. Graag denken wij hierin met je mee.

Jouw terrasoverkapping van Artino

Wil je een maatwerk terrasoverkapping voor je terras? Dan kunnen wij je verder helpen. Omdat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom ben je welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

 

Wil je meer weten?
Kom dan eens langs in onze showroom!
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

Gratis brochure
mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.