Geniet van een terrasoverkapping met uitschuifbaar dak

Heerlijk om met de zon op het terras te zitten, toch? Wij vinden van wel, maar we weten ook dat het soms te warm is en de zon te fel. Dan is het wat minder lekker om in de volle zon te zitten. Met een knikarmscherm, ook wel bekend als zonnescherm, kun je een deel van het terras van schaduw voorzien. Een knikarmscherm heeft echter niet genoeg bereik om het gehele terras te beschermen tegen de zon. Gelukkig is er nog de terrasoverkapping! En bij een terrasoverkapping met een uitschuifbaar dak kun je zelf bepalen of je het terras in het zonnetje zet of lekker koel houdt met schaduw.

 
 Uitschuifbaar doek open
 

Voordelen van een overkapping met uitschuifbaar dak

Het grote voordeel hebben we net al benoemd: de vrijheid om zelf te bepalen of de overkapping open of dicht is. Met een uitschuifbare terrasoverkapping kun je daardoor een heerlijk open terras hebben, maar kun je ook volledig beschermt zitten tegen weer en wind als je ervoor kiest om ook voor windvaste screens of verschuifbare glazen wanden te gaan. In combinatie met een terrasheater kun je dan het hele jaar door genieten van een warme tuinkamer.

Verder is een belangrijk voordeel dat de verdiepingen boven de terrasoverkapping nog goed bereikbaar zijn als het is opengeschoven. Hierdoor kunnen ramen nog goed gewassen worden en kan de zonwering op de gevel en de gevel zelf eenvoudig onderhouden worden. Een uitschuifbare terrasoverkapping kan ook worden voorzien van screens of glas aan de voor- en zijkanten, waardoor je het terras volledig kunt afsluiten en ook weer kunt openen.

 
 
Lamellen overkapping
 

Soorten uitschuifbare daken bij terrasoverkappingen

Als je een terrasoverkapping wilt met uitschuifbaar dak, kun je kiezen uit twee varianten: een overkapping met een uitschuifbaar doek als dake en een overkapping met een uitschuifbaar dak van lamellen. Beide varianten hebben hun eigen voordelen, dus welke het beste past bij jou ligt aan je situatie en je wensen.

 
 Overkapping lamellen open
 
 

Uitschuifbare lamellen overkapping als dak

Een lamellen dak voor je terrasoverkapping heeft een strak en hoogwaardig uiterlijk. De lamellen hebben het uiterlijk van ‘normaal’ dak, maar kunnen met een druk op de knop plaatsmaken voor de zon. Lamellen kunnen de zon volledig weren en weren ook wind, regen en sneeuw. Daarnaast kunnen de lamellen van je terrasoverkapping voorzien worden van isolatiemateriaal, waardoor ook hitte en kou tegengehouden kunnen worden. Als je ervoor kiest om je terrasoverkapping ook te voorzien van uitschuifbare glazen wanden, kun je van je terras dus een échte extensie van je woning maken, ongeacht het seizoen.

Voordelen van uitschuifbare lamellen als dak

  • Volledige zonwering op je terras
  • Bescherming tegen regen, wind en sneeuw
  • Met uitschuifbare glazen wanden maak je een extensie van je woonkamer

Alternatief: Terrasoverkapping met een dak van draaibare lamellen.

Een alternatief voor uitschuifbare lamellen zijn draaibare lamellen. Dit is een wat eenvoudiger systeem, waarmee je de zoninval op je terras kunt regelen. Hierdoor is het systeem voordeliger en kun je met een lagere instapprijs alsnog genieten van de kwalitatief hoogwaardige zonwering die lamellen te bieden hebben. Een nadeel is wel dat het dak niet volledig open kan, dus je zult altijd een schaduwlijn op je terras hebben. Daarnaast is het hierdoor ook moeilijker om bij de gevel en de ramen van de eerste verdieping te komen.

 
 
 
 

Terrasoverkapping met een dak van doek

Met een terrasoverkapping met een uitschuifbaar dak van doek weer je de zon op je terras, maar weer je niet al het licht zoals lamellen dat doen. Hierdoor wordt het minder donker op je terras en dus ook minder donker in je woning. Het doek dat wordt gebruikt is gemaakt van waterdicht PVC, wat betekent dat zon, regen en wind worden geweerd. Zelfs een pak sneeuw van tot wel 20 cm dik kan probleemloos op dit doek blijven liggen. Door de zijkanten te voorzien van windvaste screens of glazen schuifwanden zonder je het terras af van buiten. Hitte en kou worden wel minder geweerd dan bij een overkapping met een uitschuifbaar lamellen dak.

Voordelen van een dak van doek

  • Volledige zonwering, zonder al het licht te verliezen
  • Bescherming tegen wind, regen en sneeuw
  • Uit te voeren met uitschuifbare glazen wanden of ritsscreens

Horizontale doekoverkappingen en doekoverkappingen met afschot

Voor een terrasoverkapping met uitschuifbaar doek als dak kun je kiezen uit twee varianten: een horizontale doekoverkapping en een doekoverkapping met afschot. De horizontale doekoverkapping ligt volledig recht op de overkapping en hoeft dus niet schuin gemonteerd te worden. Hierdoor is het dichtmaken van de overkapping eenvoudiger en kan de overkapping los van de gevel worden geplaatst. Een doekoverkapping met afschot loopt licht diagonaal, hierdoor hoeft de overkapping aan de zijkanten niet voorzien te worden van afvoergoeten. Dit geeft een strakker uiterlijk en is vaak ook een voordelige keuze.

 
 
 

Jouw terrasoverkapping met schuifdak van Artino

Wil je een terrasoverkapping met uitschuifbaar dak voor je terras? Dan kunnen wij je verder helpen. Omdat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom ben je welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

 

Wil je meer weten?
Kom dan eens langs in onze showroom!
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

Gratis brochure
mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.