De voordelen van een lamellen terrasoverkapping

Een terrasoverkapping in de tuin, wie wil dat niet? Een heerlijke, schaduwrijke plek om te ontspannen en te genieten. Als je een overkapping wilt plaatsen in je eigen tuin zijn er veel opties waaruit je kunt kiezen. Een daarvan is het type dak dat op de overkapping komt. Een populaire keuze is het lamellendak. Een overkapping met een lamellendak heeft een aantal voordelen in vergelijking met overkappingen met andere daken. Van zonwering tot isolatie en nog veel meer. We hebben de mooiste voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Volledige controle over de lichtinval met een lamellen overkapping

Lamellen kunnen het zonlicht volledig weren. Hierdoor heb je geen last van de zon op je terras en blijft het terras ook lekker koel. Ideaal voor de warme zomerdagen! Lamellen terrasoverkappingen hebben als groot voordeel dat ze draaibaar of uitschuifbaar zijn. Hierdoor heb je de controle over de lichtinval op je terras.

Voordelen van uitschuifbare en draaibare lamellen overkapping

Als je gaat kiezen tussen uitschuifbare en draaibare lamellen voor je terrasoverkapping is het belangrijk om te kijken welk van de twee het beste past bij je wensen. Draaibare lamellen zijn een voordelige keuze, maar kunnen niet weggeschoven worden. Hierdoor blijven er schaduwlijnen bestaan, ook als de lamellen helemaal openstaan. Bij uitschuifbare lamellen is dat niet zo. Deze kunnen volledig worden weggeschoven. Uitschuifbare lamellen zijn daarom ook prijziger dan draaibare lamellen.

Lamellen beschermen tegen weer en wind

Lamellen overkappingen zijn niet alleen ideaal voor het weren van de zon. Ook in andere weersomstandigheden maken ze je terras aangenaam. Zo zijn overkappingen met lamellen dak 100% waterwerend en houden ze ook de wind tegen. Als je kiest voor verwarmde lamellen kan zelfs sneeuw van je terras geweerd worden. De lamellen zorgen er dan voor dat de sneeuw smelt en het water via de goten wordt afgevoerd.

Optimale klimaatbeheersing voor je overkapping

Of je nu in de zomer de warmte wilt weren onder je terras of juist in de winter de warmte wilt vasthouden, een goede isolatie is altijd belangrijk. Bij een overkapping met een dak van lamellen kun je er daarom voor kiezen om het dak uit te voeren met geïsoleerde lamellen. Deze lamellen zijn voorzien van extra isolatie en worden daardoor minder beïnvloed door de buitentemperatuur. Ze warmen minder snel op in de zomer en koelen minder snel af in de winter. Goed voor het comfort én voor het energieverbruik.

Een tuinkamer met screens, wanden en luiken

Wil je het terras volledig kunnen afsluiten van de rest van de tuin? Dan kun je ervoor kiezen om screens, glazen schuifwanden en luiken aan je terrasoverkapping toe te voegen. Hiermee creëer je privacy en zorg je ervoor dat de temperatuur onder je overkapping stabiel blijft. Screens kunnen zelfs strak in de goot verwerkt worden zodat ze volledig uit het zicht zijn als ze ingerold zijn.

Lamellen hebben een luxe uitstraling

Lamellen geven een strakke uitstraling aan je overkapping. Een gesloten lamellen dak sluit mooi aan op de overkapping en weert zonlicht volledig. Ook zijn lamellen in diverse kleuren beschikbaar. Hierdoor kun je de lamellen mooi laten aansluiten bij de rest van de overkapping en zelfs bij je woning.

Uit te breiden met verschillende opties

Naast de eerder genoemde wanden, luiken en screens zijn er nog meer opties die beschikbaar zijn voor je terrasoverkapping. Wil je het hele jaar door genieten van je terras? Dan zijn ingebouwde heaters een mooie optie. Deze heaters verwarmen je terras en in combinatie met screens, wanden of luiken kun je de warmte goed vasthouden. Vind je het heerlijk om tot in de late uren nog op je terras te zijn? Dan is ingebouwde overkapping verlichting een mooie optie. De verlichting is verwerkt in de goot en neemt daardoor geen extra ruimte in. 

Jouw lamellen terrasoverkapping van Artino

Wil je een maatwerk lamellen overkapping voor je terras? Dan kunnen wij je verder helpen. Omdat wij een eigen engineeringsteam hebben kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom ben je welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

 
 
 
Wil je meer weten?
Kom dan eens langs in onze showroom!
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

Gratis brochure
mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.