Wat kost een maatwerk doek overkapping?

Een uitschuifbare terrasoverkapping voegt echt waarde toe aan je tuin, en met een doekoverkapping kun je de zon volledig buiten je terras houden. Omdat elk huis zijn eigen unieke kenmerken heeft, is een op maat gemaakte terrasoverkapping vaak de meest esthetische en hoogwaardige optie. Voor maatwerk is er echter geen vaste prijsindicatie, dus als je je aan het oriënteren bent is het lastig in te schatten wat voor prijzen je kunt verwachten. Vraag een offerte aan om erachter te komen wat een overkapping in jouw situatie zou kosten.

Om je meer inzicht te geven hebben we een overzicht samengesteld van de mogelijke kosten van een op maat gemaakte overkapping met PVC-doek, en we hebben ook de factoren uiteengezet die van invloed zijn op de prijs. Daarnaast hebben we enkele voorbeelden van terrasoverkappingen met beweegbaar doek en complete tuinkamers opgenomen, waarbij we een geschatte prijsindicatie hebben gegeven. Als je meer wilt weten over de prijzen van op maat gemaakte doekoverkappingen, raden we je zeker aan om verder te lezen.

 

Maatwerk terrasoverkappingen hebben geen vaste prijs

Op maat gemaakte terrasoverkappingen worden volgens jouw specifieke wensen en eisen vervaardigd. Dit betekent dat er geen vaste prijzen beschikbaar zijn voor dit soort projecten. De investeringen van een op maat gemaakte terrasoverkapping variëren namelijk afhankelijk van het type overkapping dat je verkiest, de afmetingen van de overkapping en jouw specifieke woonsituatie. We bieden wel een prijsindicatie voor enkele modellen als referentiepunt.

 

Wat heeft invloed op de investering?

De investering is afhankelijk van verschillende factoren. De afmetingen van de terrasoverkapping, of deze aan de gevel wordt bevestigd, je keuze voor een schuin of horizontaal systeem en andere mogelijke extra opties hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden lopen we de opties even langs.

 

Formaat en vorm van je doekoverkapping

Het formaat van je maatwerk doekoverkapping heeft uiteraard invloed op de uiteindelijke prijs.                         Over het algemeen heeft een doekoverkapping een lagere basisprijs dan een overkapping met lamellen, omdat er doorgaans minder aluminium wordt gebruikt. Het voordeel van doekoverkappingen is dat ze kunnen worden gekoppeld om zeer grote afmetingen te creëren. Echter, wanneer een terrasoverkapping zo groot wordt dat er een zwaardere motor nodig is, kan de prijs wel sneller stijgen.

Wij maken schuine overkappingen die standaard tegen de gevel gemonteerd worden en horizontale overkappingen die ook vrijstaand gemonteerd kunnen worden.

Bij een schuine doekoverkapping zit er alleen aan de voorzijde een goot, het water wat op het doek valt loopt naar de voorgoot naar de palen toe de tuin in. 

 
Meer of minder licht doorlatend doek

Er zijn verschillende soorten PVC-doeken waaruit gekozen kan worden. De dikkere doeken laten minder licht door en werken iets meer isolerend, de meer licht doorlatende doeken zijn op een bepaalde manier gemaakt dat er een patroon zichtbaar is waardoor het doek meer licht doorlaat. Het is belangrijk op te merken dat alle PVC-doeken van Artino waterdicht zijn, ongeacht hun lichtdoorlatendheid.

Artino_Inbouw_1 (16)

Kosten maatwerk overkapping of tuinkamer met doek

Voor onze maatwerk terrasoverkappingen met PVC- doek dak bieden we twee opties aan. Bij de ene optie zijn er bepaalde gedeelten open en bij de andere is de overkapping rondom helemaal afgesloten. We spreken dan van een tuinkamer met doek. Hieronder wat het verschil maakt:

Volledig winddicht maken met screens en glazen wanden

Om je doekoverkapping helemaal compleet te maken, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder screens, glazen schuifwanden en schuif- of vouwluiken. Deze toevoegingen stellen je in staat om de overkapping volledig af te sluiten van de rest van de tuin, waardoor het terras als een verlengstuk van je woonruimte kan dienen. Als de overkapping rondom dichtgemaakt wordt om met alle weersomstandigheden heerlijk te kunnen genieten, noemen we dit een tuinkamer.

Screens blokkeren effectief de zonnestralen en bieden extra privacy door het zicht van buiten naar binnen te verminderen. Hierdoor blijft het terras koel en kun je in alle rust genieten. Bovendien kunnen screens vaak discreet worden opgeborgen, afhankelijk van het gekozen systeem. Het uitzicht naar buiten wordt deels beperkt. Screens bieden gedeeltelijk bescherming tegen wind.

Glazen schuifwanden geven je overkapping een luxe uitstraling en houden de wind volledig buiten, wat de temperatuur op koudere dagen aangenaam maakt. Tegelijkertijd behoud je een onbelemmerd zicht op je tuin. De schuifwanden staan altijd in het zicht, ook wanneer ze geopend zijn, en dat de zon nog steeds het terras kan verwarmen. Glazen schuifwanden zijn doorgaans kostbaarder dan screens.

Schuif- en vouwluiken voegen een karakteristiek element toe aan je overkapping. Deze luxueuze luiken kunnen je lamellenoverkapping volledig afsluiten van de rest van de tuin, waardoor zon, wind, regen, hitte of kou optimaal worden buitengehouden. Met schuif- of vouwluiken wordt je overkapping echt een verlengstuk van je huis.

Maatwerk overkapping met doek

Alle prijzen zijn inclusief montage en btw.
Prijsindicatie: vanaf €13.275,-

Maatwerk tuinkamer met doek

Alle prijzen zijn inclusief montage en btw.
Prijsindicatie: vanaf €25.000,-

 
Verwarming en verlichting

Om het hele jaar door te kunnen genieten van je terrasoverkapping kunnen wij deze voor een meerprijs ook voorzien van verwarming en verlichting. Hierdoor kun je in de koudere maanden en als het donker wordt nog heerlijk onder je overkapping zitten. In het systeem kan een dimbare LED-strip worden geplaatst die je overkapping sfeervol belicht, of kies jij juist voor dimbare spotjes? Voor verwarming in je terrasoverkapping maken wij gebruik van de topproducten van Solamagic en Heatscope.

R131 PERGOGARDEN (1)

Montage

De montage van onze overkappingen doen wij zelf bij je thuis. De staanders van de overkapping worden altijd in beton vastgezet, want ook je overkapping moet staan als een huis!

Daarnaast voorzien we de overkapping altijd van een afvoersysteem dat het water dat op de lamellen valt opvangt en geleidt naar de staanders. Dit zorgt ervoor dat het regenwater effectief wordt afgevoerd, waardoor je terras beschermd blijft tegen regen en vocht.

 

Jouw maatwerk PVC-doek overkapping of tuinkamer van Artino

Wil je een maatwerk doekoverkapping of tuinkamer voor je terras? Dan kunnen wij je verder helpen. Omdat wij een eigen engineeringsteam hebben, kunnen wij ook écht maatwerk leveren. In onze showroom ben je welkom voor advies en inspiratie. Kom gezellig langs of maak een afspraak.

 

Wil je meer weten?
Vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan.
Offerte aanvragen
gerelateerde artikelen
brochure aanvragen

Laat je
inspireren.

Onze gevelsystemen, overkappingen en tuinkamers komen natuurlijk het best tot hun recht bij jou thuis. Toch hebben we een mooie bloemlezing kunnen maken in onze brochure. Ontdek het zelf. 

Gratis brochure
mockup artino

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over onze bijzondere producten, nieuwe collecties en exclusieve, eenmalige acties.